Vítejte na stránkách SDH Stodůlky.  
Praha 13 se nachází na jihozápadě hlavního města Prahy, SDH spadá do okrsku číslo 7
a výjezdová jednotka je zařazena do kategorie JPO 3.
Č i n n o s t

SEKCE















Víte kdo je hasič ? Osoba pevných nervů, zdraví, mysli a svalů, která nemá zrovna nic lepšího na práci. Víte kdo je dobrovolný hasič ? Blázen, který to všechno dělá ješte navíc zadarmo... ... ale dělá to rád!
Děkuji za návštěvu WWW stránek a těším se na Vaše podněty a připomínky!
Návštěvní kniha

Akce a Kultura


Každý rok pořádáme akce pro širokou veřejnost nebo jen v rámci sboru. Jsou to akce v různých termínech a pokaždé s jiným zaměřením.

Většinou se tyto akce pořádají v Centrálním parku, v přilehlých prostorách klubovny "U vrby" u Spolkového domu nebo v přímo ve Spolkovém domě.

AKCE KONANÉ V ROCE 2006:

LEDEN
4. leden - výborová schůze

ÚNOR
1. únor - výborová schůze


Ve dnech 10., 11. a 12. února probíhalo školení vůdce malých plavidel.


17. února v 15:45 hodin - výjezd k čerpání zatopené jímky na hřbitově Stodůlky. Návrat jednotky v 16:30 hodin.


Dne 18. únor - jednotka ve složení Roman Michl, Jabůrek Petr st., Jabůrek Petr ml., Koutek Tomáš, Krejzlík Petr a Vorel Vlastimil se zúčastnili stáže na stanici č.7 HZS hl. m. Prahy v Jinonicích.
V 9:30 hod. byl na OS ohlášen výbuch zemního plynu v restauraci U Arbesa, Praha 5. Na místo bylo vysláno spolu s jednotkou ze st.č. 7 i naše družstvo.
V 9:54 byl požár vzniklý po výbuchu zcela uhašen, jednotky HZS dalších 16 hodin prováděly intenzivní vyhledávací a vyklízecí práce. Naše družstvo v 18:00 ukončilo činnost a vrátilo se zpět na základnu.
viz odkaz na katastrofy.com


Nájemní smlouva o pronájmu garáží pro SDH Stodůlky
RADA městské části Praha 13 bere na vědomí Smlouvu o nájmu nebytových prostor v P-13, K Zahrádkám č. 2065


BŘEZEN
1. březen - výborová schůze


4. března se jednotka ve složení Roman Michl, Kmůcha Jiří, Jabůrek Petr st., Hlušička Tomáš, Krejzlík Petr a Vorel Vlastimil zúčastnili stáže na stanici č.7 HZS hl. m. Prahy v Jinonicích.
Tento den bylo družstvo spolu s jednotkou ze st.č. 7 vysláno na náplavku na Janáčkově nábřeží, kde byl ohlášen pád osobního automobilu do Vltavy.
Ve večerních hodinách bylo družstvo vyslána k požáru do Bronzové ulice. Tady jednotka nezasahovala.


10. března v 16:40 hodin - výjezd k čerpání vody do Sobína ulice Hostivická, zatopené pole a přilehlé domy. Návrat jednotky v 22:40 hodin.


19. března jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


V sobotu 25. března v dopoledních hodinách za deštivého počasí se příslušníci Michl R., Jabůrek P. st., Kmůcha, Krejzlík, Hlušička T., Koutek T., Jabůrek P. ml., Vavřička a Los zúčastnili cvičení jednotek SDH na vodní hladině.
Hlavním tématem cvičení byl nácvik záchrany tonoucího, vyhledávání utonulých, použití norných stěn a likvidace ropných havárií. Cvičení bylo pojato jako nácvik součinnosti s potápěčskými skupinami HZS hl. m. Prahy, Policie ČR a Městské Policie Praha, jejichž příslušníci se nácviku také účastnili. Akci zahájil ředitel HZS Praha plk. Gosman.
Za HZS Praha nácvik zajišťovala jednotka potápěčů ze stanice 6.
Cvičení se zúčastnilo okolo 120 dobrovolných hasičů z téměř dvaceti pražských sborů, které následovalo po kurzu vůdce malých plavidel. Výcvik měl prověřit si nabyté vědomosti prozkoušet v praxi. Vedlejším efektem nácviku bylo zdokonalení dobrovolných hasičů v ovládání lodí pro případ povodní.


28.března od 17 hodin JSDH ve složení Michl R., Jabůrek P. st., Koutek V., Hlušička, Kos, Krejzlík, Koutek T., Jabůrek P. ml. a Vavřička zahájily výstavbu protipovodňových zábran v oblasti Malé Strany, která trvala do 22:00.
Dále tato jednotka byla připravena na další výstavbu zábran od 01:00 do 04,30 hodin na stanici č. 7 HZS v Jinonicích.


29.března jsme na Kampě spolu s JSDH Lysolaje, Řeporyje, Řepy, Zličín, Kolovraty a Kbely v 15:05 zahájily druhou fázi stavby protipovodňových zábran v oblasti Malé Strany a práce byly skončeny v 01:45 hodin.
viz odkaz na novinky.cz


30. březen - Shromáždění představitelů SDH


DUBEN
5. duben - výborová schůze


9. dubna jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


15. dubna - školení velitelů na HS č. 5 Strašnice.


Ve čtvrtek 20.dubna za krásného počasí nás návštevníci akce "Bezpečná třinácka aneb Bezpečnost zajištěna" viděli na Slunečním náměstí.
Celé odpoledne jsme strávili s ostaními bezpečnostními složkami, při prezentaci činnosti, výcviku a výzbroje již počtvrté.


23. dubna jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


24. dubna se jednotka zúčastnila stáže na HS č. 7 v Jinonicích.


30. dubna tradiční pálení čarodějnic


KVĚTEN
1. května jednotka zabezpečovala světový pohár v závodech horských kol ve sjezdu.


3. května se členové jednotky zúčastnili školení lezců na stanici Krč.


3. květen - výborová schůze


V sobotu 6.5. jsme se zúčastnili v Třebonicích Memoriálu M.Bubníka, kde naši mladíci skončili na šestém místě a Memoriálu V. Nového, kde naši pánové "Fofr team" porazili družstvo domácích a "Fotr team" ze Zličína.


7. května jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


13. května v Řepích na Memoriálu Fr. Zvoníčka si naši mladíci zopakovali šesté místo, náš "Fofr team" opět porazil "Fotr team" ze Zličína, dále staré pány ze Satalic a "Veteran fire club" domácích.
Zde se zúčastnily i dvě družstva dětí. Družstvo "A" skončilo o 0:08 sekundy na druhém místě a družstvo "B" skončilo páté.


V neděli 14.5. se v prvním kole soutěže dorostu druhým místem Honza Kukačka resp. třetím místem Marek Jasoň kvalifikovali do městského kola, které se uskuteční za měsíc.


21. května jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


V pondělí 22.5. Roman Michl, Petr Jabůrek ml., Petr Jabůrek, Tomáš Koutek, Petr Krejzlík a Vlastimil Vorel převzali bronzovou pamětní medaili Městské části Praha 13 za mimořádně významný čin, kdy se podíleli na likvidaci následků výbuchu plynu dne 19.2.2006 v obytném domě v Praze 5, Preslova 9.


Soutěž Mladých hasičů (PLAMEN)
V sobotu 27.května se konalo 1. kolo hry Plamen v areálu Třebonice. Také naši mládežníci se jako každý rok zúčastnili. Letos ale obě družstva soutěžila ve stejné kategorii. Tentokrát bylo počasí přívětivé a tak po zvládnutí všech disciplín se družstvo "A" mohlo radovat z celkového prvního místa a postupu do městského kola, které se uskuteční 11.června. Družstvo "B", které soutěžilo poprvé v novém složení skončilo na 9. místě.
Na programu byly tyto soutěžní disciplíny:
- 400 metrů štafetový běh s překážkami CTIF - 1
- závod požární všestrannostivše - 2
- štafeta 4x60 metrů - 1
- štafeta požárních dvojic - 2
- požární útok s překážkami CTIF - 1
a nakonec požární útok - 5


31. května vyjela jednotka v 15:30 hodin na čerpání zatopených domků do Lipenců, návrat v 20:40 hodin.


ČERVEN
1. června v 15:30 hodin vyjela jednotka k čerpání vody v zatopené části Praha 5 - Lipence. Návrat v 22:02 hodin.


4. června se konal dětský den, přítomným dětem byla předvedena techniky, část členů přitom zabezpečili fotbalové utkání Bohemians 1905.


7. červen - výborová schůze


V pátek 9.6. a v neděli 11.6. proběhlo městské kolo soutěže PLAMEN a po nevydařeném ZPV naše družstvo skončilo na třetím místě. Město Prahu bude zastupovat družstvo Lipence.


Od pátku 16. do neděle 18.6. se naše děti vyřádily v kempu u Nalžovic na Slapech.


24. června se družstvo zúčastnilo závodů o pohár starosty MSH Prahy, které skončilo na 2 místě z 13 účastníků, zbytek jednotky jako technická četa zabezpečoval závody Městského kola.


28. června jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


ČERVENEC
5. 7. v ranních hodinách se členové jednotky Hlušička, Jabůrek st., Jabůrek ml., Kos, Los a Vavřička vydali na vodní nádrž Orlík, aby si v rámci výcviku vyzkoušeli práci na vodě. Nafukovací člun s přídavným motorem se osvědčil a tak se podařilo přeplout celou nádrž od přehrady u Solenice až po Podolsko. Návrat domů byl naplánován 6.7. v odpoledních hodinách. Po oba dny bylo slunečné počasí a tak to někteří pocítili na vlastní kůži.


SRPEN
6. srpna jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


20. srpna jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


23. srpen - výborová schůze


25. srpna v odpoledních hodinách se členové jednotky vydali na čundr. Nárat domů byl naplánován 27.8. v odpoledních hodinách.


ZÁŘÍ
V sobotu 2.9. se uskutečnil ji čtvrtý ročník soutěže Stodůlecký vodník.


Po skončení soutěže se jednotka přesunula na Letenskou pláň, kde se zúčastnila akce, kterou přichystalo Hlavní město Praha ve spolupráci s bezpečnostními složkami. Tato prezentace byla uznáním vysoce profesionální práce pražských bezpečnostních složek a jejich pomoci v kritických situacích.


V neděli 3.9. se jednotka podílela na zabezpečení již tradičního Koncertu pro park.


6. září - výborová schůze


V sobotu 9.9. se naše děti zúčasnily soutěže v Třebonicích, kde skonily na 2. místě. Výsledky k nahlédnutí zde.


V pátek 15.9. v 18:43 bylo přijato oznámení o požáru lesního porostu Na Vidouli. Jednotka vyjela ve složení Michl R., Kos, Hlušička, Koutek J. a T., Jabůrek ml., Los, Vavřička a Suchomel ml. a na místě byla v 18:56 hodin, kde převzala požářiště od HZS Prahy. Následně prováděla hašení porostu a s dýchací technikou hašení odpadků v podzemních chodbách. Jako další byla povolána přes operační středisko jednotka SDH Řepy. Práce byly ukončeny 20:50 a jednotka se vrátila na základnu.


V sobotu 16.září se děti na Memoriálu J.Bednáře v Lipencích umístnily mladší na druhém resp. starší na třetím místě. Muži skonili na šestém místě.


17. září naši kolegové z Třebonic slavili 110výročí založení sboru, kde jsme to oslavili s nimi v dobových bílých uniformách.


V sobotu 23. září se ve IV. ročníku "Zličínský útok" muži umístnili na prvním, muži nad 35 let na třetím místě. Odpoledne O pohár starosty MČ Praha-Zličín muži nad 35 let zvítězili, ženy skončily na čtvrtém a muži na sedmém místě.


24. září jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


ŘÍJEN
4. října - výborová schůze


8. října jednotka zabezpečovala fotbalové utkání Bohemians 1905


10. října ve 21:15 hodin výjezd k odstranění sudu s olejem, který byl vytažen MP z Vltavy, Strakonická ulice, při návratu se před námi stala dopravní nehoda, zabezpečení místa DN, vozidla proti požáru a zasypání olejové skvrny, předání PČR a návrat na základnu ve 22:23 hodin.


15. října - zabezpečení koncertu na Praze 10


V sobotu 21. října proběhla stáž velitelů na HZS Strašnice, které se zúčastnili Michl Roman a Kos Vladimír.


V neděli 22. října se výjezdová jednotka zúčastnila stáže na stanici č.7 HZS hl. m. Prahy v Jinonicích. Během této stáže se podílela na jednom výjezdu k požáru.


LISTOPAD
1. listopad - výborová schůze


4. listopadu 4 členové jednotky v technické četě zabezpečovali Memoriál M. Habadové na Strahově.


V sobotu 4. listopadu vyvrcholil týden bezpečnosti na Praze 13 Dětským dnem bez úrazu. Akce se konala v odpoledních hodinách, za ne dost přívětivého počasí, v místním domě dětí a mládeže, kde návštěvníky čekaly hry a soutěže. Před MDDM byla ukázka hasičského vozidla a jeho vybavení. Na závěr celého odpoledne jednotka přítomným dětem a jejich rodičům předvedla příjezd a následný zásah u simulovaného požáru.


V neděli 5. listopadu jednotka letos asistovala na posledním domácím utkání fotbalistů Bohemians 1905.
Pár fotografií chorea domácích fanoušků


11. listopadu probíhalo školení preventistů a na HS č. 5 ve Strašnicích školení strojníků


PROSINEC
V sobotu 2.prosince již před Mikulášem, pořádali členové SDH ve spolupráci s Úřadem MČ Praha 13 zábavné odpoledne. Toto odpoledne pod taktovkou agentury VOSA přilákalo do Spolkového dumu spoustu dětí. Mikuláš s andělem samozřejmě také dorazili a všechny přítomné děti dostaly dárky.


Tak jako každý rok, první prosincovou sobotu, letos 2.prosince, byli členové JSDH pozváni na výroční valnou hromadou. 34 členů a 12 hostů vyslechlo zprávy starosty sboru V. Koutka, velitele R. Michla, vedoucí mládeže E. Michlové o činnosti za uplynulý rok.
Členové Michl R., Petr Jabůrek st., Petr Jabůrek ml., Koutek Tomáš, Krejzlík Petr a Vorel Vlastimil na návrh rady Ú MČ Praha 13 oceněni finančním darem za příkladnou práci a nasazení při zásahu po výbuchu plynu na Arbesově náměstí v únoru 2006.
Členské ocenění "Oskar" získala Michlová Eva za trpělivou práci s mládeží.
Zápis z valné hromady k přečtení zde.


6. prosinec - výborová schůze


10. prosince se členové jednotky zúčastnili výcviku s dýchací technikou u hasičů METRO.


19. prosince ve podvečerních hodinách se naše jednotka, spolu s JSDH Řeporyje a Třebonice, zapojila do tématického cvičení zaměřeného na záchranu osob z výšek a hašení požáru, které uspořádalo oddělení krizového řízení Úřadu MČ Praha 13.