Vítejte na stránkách SDH Stodůlky.  
Praha 13 se nachází na jihozápadě hlavního města Prahy, SDH spadá do okrsku číslo 7
a výjezdová jednotka je zařazena do kategorie JPO 3.
Č i n n o s t

SEKCE















Víte kdo je hasič ? Osoba pevných nervů, zdraví, mysli a svalů, která nemá zrovna nic lepšího na práci. Víte kdo je dobrovolný hasič ? Blázen, který to všechno dělá ješte navíc zadarmo... ... ale dělá to rád!
Děkuji za návštěvu WWW stránek a těším se na Vaše podněty a připomínky!
Návštěvní kniha


SRPEN
přívalové deště10.srpen, 21,36 - 23,40, nájezd Rozvadov.spojka Díky přívalovému dešti, který řádil v hlavním městě, zasahovali tito členové jednotky: Michl, Jabůrek st., Jabůrek ml., Krejzlík, Kos, Koutek Jan, Koutek Vojtěch a Vavřička. Za použití čerpadel MACXIMUM a Robin a také CAS 24 odčerpávala jezero na nájezdové rampě o velikosti 20x35 metrů.

25. a 26.8.V sobotu jednotka zabezpečovala Mistrovství ČR ve fourcrossu, v neděli poté Český pohár.

ZÁŘÍ
1.9., StodůlkyPátého ročníku "Stodůlecký vodník" se zúčastnilo šest soutěžních družstev. Družstvo "A" skončilo na pátém místě, družstvo "B" na druhém místě. Ostatní umístnění - 1. Zličín A, 3. FOTRteam Zličín, 4. Řeporyje, 6. Jinočany. Naše děvčata porazila ženy z Třebonic.
další fotografieStodůlecký vodník ve fotogalerii

zabezpečení2.9., Koncert pro park Také letos se členové jednotky podíleli na zabezpečení festivalu hudby v Centrálním parku.

zabezpečení3.9., Zahájení školního rokuPondělní dopoledne strávil starosta sboru s čerstvými prvňáčky v Centrálním parku

8.9., TřeboniceMemoriálu J. Holečka se zúčastnilo družstvo mužů, které po štafetách bylo na 9. místě. Po dvou požárních útocích skončilo na celkovém 7. místě. Družstvo dětí se umístnilo na 4. místě.

23.9., LipenceMemoriálu J. Bednáře se zúčastnilo družstvo mužů, žen a dětí.

29.9., ZličínV dopoledních hodinách proběhl u hasičské zbrojnice SDH V. ročník Zličínského útoku. Zúčastnilo se devět soutěžních družstev, družstvo "A" skončilo na druhém místě, družstvo "B" na místě pátém.
Po přesunu na fotbalové hřiště pokračoval soutěžní den VI. ročník O pohár starosty MČ Praha - Zličín. Tady soutěžilo celkem 21 družstev ve třech kategoriích. Družstvo mužů skončilo na sedmém místě, FOFRteam porazil domácí Fotrteam.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

ŘÍJEN
soutředění5.-7.října,
soustředění Račice
Páteční odpoledne, náměstí Na Lužinách, plno dětí a kufrů. To znamená jediné, odjezd - směr Račice.
Tam, v krásném prostředí křivoklátského mikroregionu, je letos naplánována příprava na sezonu 2007-2008. Začíná roční hra PLAMEN. A aby to nebylo tak nudné a bez dobrodružství, tak opět jeli s námi i hasiči z Řeporyj.
Všichni měli stejný cíl - získat a upevnit všestrannou sportovní zdatnost a zároveň zvýšit si své znalosti. Zkrátka zdokonalit se ve znalostech na závod požární všestrannosti. Co to znamená? Střelba ze vzduchovky, základy topografie, uzlování, základy první pomoci, požární ochrana a překonávání překážek.
Dá se říct, že ve všem co se bude hodit i v běžném životě.
V sobotu byly děti rozděleny do skupinek a na stanovištích si procvičovaly jednotlivé úkoly. Poté na připravené trase si ověřily co se naučily.
Po setmění na krátkém lesním úseku si zkusily, zda se samy nebojí.
V neděli, po vydatné snídani na vyznačené trati, která již odpovídala směrnicím, na jednotlivých stanovištích plnily určené hlídky úkoly.
Po vydatném obědě čekalo již jen vyhodnocení, předání sladkostí, úklid, balení kufrů a pak vytoužený odjezd domů.
další fotografie z pobytu mládežeRačice 2007 ve fotogalerii

kultura20.10., Spolkový dům, Společenský večer hasičůVýkonný výbor Městského sdružení hasičů hl. m. Prahy uspořádal pro SDH, které působí na území hl. města Společenský večer, jako poděkování za celoroční aktivní činnost. Od 20 hodin vyhrávala k tanci i k poslechu hudební skupina DUS, kterou známe již několik let. Hodnotné ceny, které byly dodány jednotlivými sbory, se přítomní snažily získat pro sebe v tombole. Zakoupené pozvánky byly číslovány a ti kdo měli štěstí a byli vylosováni si odnesli spotřební elektroniku.
fotografie ze Společenského večeraSpolečenský večer ve fotogalerii

28.října se jednotka ve složení
Jabůrek st., Hlušička, Kos, Koutek Jan, Roman Michl a Vavřička zúčastnili stáže na stanici č.7 HZS hl. m. Prahy.
Po klidném průběhu dne, v podvečer vyjelo družstvo spolu s jednotkou ze st.č. 7 dvakrát na hlášený požár bytu.

LISTOPAD

ukázka10.listopaduV týdnu od 5. do 9.listopadu probíhal preventivní program ve spolupráci s MČ Prahy 13 a ZŠ s RVJ Bronzová. Děti byly na kroužcích a klubech seznamovány s nástrahami všedního dne, zásadami bezpečného chování a první pomoci. Na závěr tohoto týdne, v rámci Dne bezpečnosti za nepříznivého počasí, předvedlo družstvo ve složení Michl Roman, Kos, Jabůrek P. st., Kmůcha, Frejka, Koutek Vojtěch, Koutek Tomáš a Jabůrek P. ml. zásah na MDDM. V zakouřeném prostředí, za použití dýchací techniky členové družstva provedli vyvedení zraněných, jedním proudem "C" zkropení budovy. Poté psovodi Městské policie provedli ohledání budovy, zda se tam nenachází další zranění. Všichni zranění byli předáni na ošetření přítomným zdravotníkům.

FOTO zdroj MDDM

17.listopadu se členové jednotky zúčastnili stáže na stanici č.7 HZS hl. m. Prahy. - - -

24.11., HZS StrašniceJiří Kmůcha a Vojtěch Koutek se zúčastnili odborné přípravy strojníků a po provedení zkoušek opět získali Osvědčení o odborné způsobilosti

PROSINEC

kultura13,00 - MikulášLetos již podruhé jsme se rozhodli uspořádat mikulášskou nadílku pro děti ze Stodůlek ve Spolkovém domě. Program byl připraven s úřadem městské části, o spoustu písniček, ale hlavně soutěží o hezké ceny se postarala agentura VOSA. V závěru tříhodinového odpoledne se přítomné děti dočkaly příchodu Mikuláše, anděla i čertů. Tak jako vloni i letos však čerti odešli s prázdnou.

Výroční valná hromada8.prosince, 17,00Za účasti 52,7% členské základny zahájil předsedající J.Koutek v sále Spolkového domu, Výroční valnou hromadu památku zesnulých členů sboru, minutou ticha.
Po přivítání hostů pana Matýska z Úřadu městské části Praha 13, pana Zlocha za Výkonný výbor MSH, dále zástupců SDH Řeporyje, Řepy, Třebonice a Zličín byl odhlasován tento program: zpráva o činnosti, zpráva velitele, zpráva o činnosti mládeže, zpráva o hospodaření, plán práce a rozpočet na rok 2008, zpráva KRK, ocenění a poděkování členům sboru, diskuse. Na závěr valné hromady bylo přijato usnesení.
Zápis z valné hromady k přečtení zde.